De lekkerste marinade voor Tiger Shrimps!
Voor 16 Tiger Shrimps
Ingrediënten :
- 1/4 kopje Hacienda Guzman Extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels citroensap (versgeperst)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
- 1 eetlepel verse Basilicum (fijngehakt)
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1/2 theelepel Sal de Ibiza zeezout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel zwarte peper
Misschien een klein snufje Chilivlokken voor een beetje pit ( voor de liefhebber )
Meng alles in een kom, roer goed door. Voeg de garnalen toe en meng goed zodat iedere garnaal bedekt is met marinade.
Dek de kom af en laat 30 minuten staan in de koelkast. Roer daarna goed door en laat de garnalen staan in de koelkast totdat je ze gaat bakken of grillen. Laat niet langer dan 2 uur marineren!
Coquilles met Citroen-botersaus:
Ingrediënten:
- Boter,
- citroensap
- knoflook
- witte wijn
- peterselie
Bereiding:
Smelt de boter in een pan, voeg de fijngesneden knoflook toe en bak totdat de knoflook geurig wordt. Voeg de witte wijn en het citroensap toe en laat sudderen tot het iets is ingekookt. Eindig met gehakte peterselie.
Dep de coquilles voorzichtig droog.
Bak op medium hoog vuur in wat roomboter en een scheutje Señorío de Jaime Rosell - Extra virgin olijfolie.
De boter mag niet verbranden!
Bak maximaal èèn tot twee minuten. De lekkerste coquilles zijn zacht, dus nog een heel klein beetje rauw.
Margarita Deluxe A la Fleur de Sel
Mix een shot Tequila, een scheut Sinaasappel likeur (Trippel Sec), en versgeperst Limoensap in een shaker of kom.
Giet over crushed ijs en roer. Maak ondertussen de rand van een Cocktailglas vochtig met een schijfje limoen en draai het glas voorzichtig rond in Sal de Ibiza Fleur de Sel, Hou het zout aan de buitenkant van het glas zodat je verzekerd bent van een hint van zout bij elke slok. Giet daarna het mengsel in het glas en serveer met een schijfje limoen.
Proost!